EN DE ES FR LT PL PT RO SE

Invatare Contextuala si a Limbajului Integrat

Invatarea Contextuala este un context educational cu doua accenturi in care o limba noua este folosita pentru a preda un nou subiect pe de o parte, si pentru a preda o noua limba prin introducerea unui subiect nou pe de alta parte. 

Convingerea determinanta este ca invatarea unei limbi devine mai atractiva si mai promitatoare, cu punctul central fiind mai degraba pe subiecte interesante mai mult decat pe limba in sine. In acest mod, limba straina este folosita ca un conduit pentru relatarea unui continut superior.  

Activitatile aplicate la aceasta metoda prezinta caracteristici critice. Una din principalele temeri a metodei invatarii contextuale este aceea ca studentul joaca un rol activ in procesul de invatare prin schimbarea si adaptarea continua a procedeului, nebazndu-se permanent pe raspunsurile date la instructiunile profesorilor dupa cum este obiceiul. Cel care invata nu ia un rol pasiv unde numai lasa lucruri sa decurga in jurul lui, dar este motivul pentru care ceva se intampla. Procesul de invatare este presupus a fi rezultatul studentilor interactionand cu mediul lor.

Invatarea Self Directionata

Un mare avantaj al invatarii self directionate este ca studentul poate decide unde, cand si cum sa invete. Invatarea directionata lasa loc pentru o abordare relaxata a limbii. Poti, de exemplu sa alegi ce material esti cu adevarat interesat.

Studentul isi asuma raspunderea pentru progresul propriu si realizarile acestei metode.

Studentul lucreaza la competenta lingvistica care este ceruta de viata lui profesionala. De asemenea, studentul isi va dezvolta treptat mai multa incredere catre eficienta sa in procesul lui e invatare.

Invatarea Self Directionata lasa loc pentru utilizarea efectiva a timpului existent si in afara orelor, si deschide oportunitatea de a coopera cu prieteni, familie si angajati la locul de munca intr-un mod constructiv.

Conceptul invatarii directionate poate de asemenea fi integrata in cursurile de limba in clase. – Profesorul de engleza poate fi un moderator si poate ajuta studentii in a ajunge “self-directed learners”.

Invatarea Familiala Generationala

In proiectul nostru “invatarea familiala generationala” include urmatoarele:

  • Incurajarea membrilor familiei de a invata impreuna
  • Parinti/ tutori invata impreuna cu copiii


Invatarea Familiala Generationala poate:

  • Creste rata de invatre in copii si adulti
  • Sa-i faca pe parinti sa inteleaga modul in care copiii invata
  • Ajuta parintii sa imbunatateasca ajutorul pentru procesul de invatare a copiilor
  • Imbunatati abilitatile parentale
  • Sa determine parintii sa–si promoveze din nou procesul lor propriu de invatare si dezvoltare
  • Lasa loc pentru alte procese de perfectionare
::CONTACT        ::IMPRESSUM